Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vil skjerpe Høyres politikk for funksjonshemmede

Når Høyre åpner sitt landsmøte på Gardermoen i morgen, sitter nettverket HøyreFUNK klare med flere forslag som de mener vil styrke partiets politikk for funksjonshemmede.

Nettverket er satt sammen av Høyre-folk med særlig engasjement for funksjonshemmedes rettigheter.

Blant annet vil HøyreFUNK ha inn følgende tillegg i prinsipp-programmet:

Portrettfoto av Oskar Eikeseth.

Leder i HøyreFUNK, Oskar Eikeseth. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

«Arbeidet for et mer inkluderende og raust samfunn med plass til alle bør ikke skje gjennom innskrenkninger i abortrettigheter.»

– Det betyr at vi ikke ønsker å gjøre endringer i abortloven, og la den betente paragraf 2c stå som den gjør, forklarer leder i HøyreFUNK, Oskar Eikeseth, i en pressemelding.

– Løsningen for et mangfoldig samfunn er ikke å tvinge folk til å føde barn de ikke vil ha eller har kapasitet til å ta. Jeg synes det er trist å se at enkelte skyver mennesker med nedsatt funksjonsevne foran seg i kampen for en strengere abortlov, fortsetter han.

HøyreFUNK ønsker også at Høyre skal skjerpe oppmerksomheten om vergemål og selvbestemmelse i eget liv, gjennom å foreslå følgende tillegg til prinsipp-programmet:

«Det skal være en høy terskel for at staten skal ta fra enkeltindivider ansvaret for eget liv gjennom verge.»

Les mer om HøyreFUNK: SKAL INKLUDERE FUNKSJONSHEMMEDE I HØYRES ARBEID

14.03.2019 kl. 10:39
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.