Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

GULLJUBEL: Vilde Nilsen fra Norge jubler under 10 km klassisk langrenn (stående) for kvinner på Birkebeineren Skistadion under første dag av VM i snøsport for parautøvere. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB)

Vilde Nilsen i en klasse for seg

Vilde Nilsen sikret norsk langrennsgull i para-VM: – Jeg er ekstremt fornøyd og stolt, sier skistjernen om løpet.

Handikapnytt
Publisert 13.01.2022 13:04

(NTB:) Vilde Nilsen sikret det første norske gullet under para-VM i Lillehammer med seier på 10 kilometer langrenn i klassisk stil torsdag.

Gullet er tromsøjentas femte i VM-sammenheng, og hennes sjette VM-medalje totalt. Hun tok fire gull under VM i Canada i 2019, samt en bronsemedalje.

Hold på å koke over

Torsdag viste hun på ny klasse. 21-åringen startet godt og fant en jevn og god fart i løypa.

Hun raste fra konkurrentene og kunne til slutt juble for nok et gull.

– Det var ekstremt tungt. Jeg måtte kaste av meg pannebåndet i løypa, for jeg holdt på å koke over. Jeg kan forstå at det så lett ut, men jeg tror det var flere som gikk på en smell. Jeg er ekstremt fornøyd og stolt, sa Nilsen til NRK.

– Skuldrene er hvert fall ti kilo lettere nå. Det betyr veldig mye; jeg blir litt rørt av å stå her å prate om det.

Skuldrene er hvert fall ti kilo lettere nå.

Konkurrenter var hjemme

Nilsen hadde 1.36 minutter ned til sølvmedaljør, amerikanske Sydney Peterson, og 1.43 minutter ned til ukrainske Ljudmila Liatjsenko som tok bronsen.

Canada stiller ikke med utøvere i mesterskapet grunnet koronasituasjonen i landet. Dermed var noen av de største konkurrentene fraværende for Nilsen.

Nilsen ble i 2019 kåret til årets kvinnelige parautøver for prestasjonen i Canada. Neste konkurranse for ståendeklassen er 15 km fri teknikk tirsdag.

Les også: GULLHÅP MED ET ESS I ERMET

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.