Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vilde Nilsen på stadion poserer med ski og staver for fotografen.
DOMINERER: Vilde Nilsen vant sin klasse i verdenscup-arrangementet i paralangrenn på Birkebeineren skistadion på Lillehammer torsdag. (Foto: Geir Olsen, NTB Scanpix)

Vilde Nilsen med tre seire på tre forsøk

Vilde Nilsen gikk til topps også på sprinten under verdenscupen i paralangrenn mandag. Birgit Skarstein kom seg også på pallen i sin klasse.

Av Handikapnytt
Publisert 16.12.2019 20:30

(NTB:) Nilsen var suveren og vant både kvalifisering, semifinale og finale i den 1,4 kilometer lange sprinten på Lillehammer.

Russeren Jekaterina Rumjantseva var nærmest henne i finalen, mens Natalie Wilkie fra Canada ble nummer tre.

Seieren var Nilsens tredje strake i sesongåpningen. Fra før har hun vunnet 7,5-kilometeren og 15-kilometeren i klassen for stående utøvere.

– En kjempebra start på verdenscupen. Dette viser at jeg har trent riktig, gjort mange riktige valg, og ikke minst har jeg hatt et bra støtteapparat rundt meg. Sprinten er vanligvis min favorittdistanse, og jeg fikk full klaff i dag, sier Nilsen.

Gikk til hun spydde

Den pene seiersrekka kom ikke gratis for 18-åringen fra Kvaløysletta utenfor Tromsø. Under fredagens 15-kilometer gikk Vilde Nilsen helt i kjelleren og kastet opp to ganger under løpet. Belønningen ble seier.

– Jeg fulgte planen og hang på ryggen til Kononova som jeg tok igjen. Så var jeg jo litt kvalm da, og litt uheldig ved at jeg spydde to ganger underveis i løpet, men det gikk greit. Kanskje er det litt ekstra nerver som må til, sier hun.

Så var jeg jo litt kvalm da, og litt uheldig ved at jeg spydde to ganger underveis i løpet, men det gikk greit.

Nilsen kalte fredagens opplevelse et sliteløp.

– Jeg skjønte at det ble tungt, så jeg måtte lytte godt til trener Magnus etter andre runde. Da var det bare å ta det rolig og kontrollert, og skyve godt på skiene i starten, så kunne jeg øke på litt mer mot slutten, sa Nilsen.

Godt disiplinert løp

Dermed fulgte hun opp torsdagens sterke seier i mjøsbyen. Da gikk den regjerende verdenscupvinneren inn til seier på kortdistansen, på dagen ett år etter at hun tok sin første verdenscupseier.

Fredag hadde hun den ukrainske duoen Oleksandra Kononova og Liudmyla Liasjenko nærmest på resultatlista.

– Et svært godt disponert løp av Vilde, samtidig som hun havnet i en litt uvant situasjon og kjempet kvinne mot kvinne med ukraineren Kononova som ble nummer to. Det er god løpserfaring å ta med seg, sier landslagstrener Magnus Evenby.

Skarstein på pallen

Under mandagens sprint tok Birgit Skarstein seg videre til finalen i klassen for sittende mandag, og der tok trønderen seg igjen opp på seierspallen.

Hun ble nummer tre bak den amerikanske duoen Oksana Masters og Kendall Gretsch.

– Veldig kult at jeg klarte det. Jeg gjorde noen riktige valg på slutten, og på oppløpet var det bare å gi full gass, sier Skarstein.

Masters har vunnet foran Gretsch i samtlige tre konkurranser på Lillehammer. Skarstein tar med seg to tredjeplasser og en femteplass.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.