Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Wheels of Destruction fra Skien tok NM-gull i rullestolrugby

Wheels of Destruction som representerer Klyve IL imponerte under dagens NM-finale i rullestolrugby da de ble norgesmestere.

I en finale som ifølge en pressemelding fra Norges idrettsforbund var både spennende og jevn, måtte Wheels of Destruction kjempe hardt mot fjorårets NM-vinner Born to Run.

Skienlaget lå under store deler av kampen, men klarte å seile i fra i siste omgang, og tok med det revansje fra fjorårets tap. Wheels of Destruction vant 57-48 over Born to Run.

– Det her var fantastisk gøy! Vi har virkelig stått på, vi har ligget under flere ganger, men vi klarte å kjempe tilbake. Seieren avgjøres fordi vi til slutt er best på taktikk og fysikk, sier Lars Ivar Eilerås til NRK etter finalen.

Rullestolrugby er den hurtigst voksende lagidretten for mennesker med funksjonsnedsettelser. I dag utøves rullestolrugby i over 40 land.

Rullestolrugby er en intensiv, rask og actionfylt idrett som spilles av menn og kvinner som har funksjonsnedsettelser i armene. Begge kjønn spiller på samme lag.

Opprinnelig ble idretten utviklet av ryggmargskadde som har lammelser i armene/fingrene. I dag utøver også blant annet muskelsyke, amputerte og utøver født med CP eller dysmeli idretten. Det har vist seg at utøvere som har amputert eller som er født med dysmeli har gode forutsetninger til å bli gode i rullestolrugby. Noen av verdens beste spillere har nettopp disse diagnosene, heter det i pressemeldingen.

29.06.2019 kl. 21:16
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.