Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

100 millioner kroner til barnekoordinator

STATSBUDSJETTET 2022: Regjeringen foreslår at den lovfestede retten til barnekoordinator for familier med funksjonshemmede barn trer i kraft fra 1. august neste år. I forslaget til statsbudsjett som ble lagt fram tirsdag, er det satt av 100 millioner kroner til å dekke kommunenes kostnader ved å innføre ordningen.

Lovfestet rett til barnekoordinator er en del av den avtroppende regjeringens likeverdsreform, som skal gjøre hverdagen enklere for familier som har eller som venter barn med alvorlig sykdom, skade eller funksjonsnedsettelse.

En hyppig tilbakemelding i arbeidet med likeverdsreformen var at velferdstjenestene ikke samarbeider godt nok. Familier må ofte forholde seg til flere deler av det offentlige tjenesteapparatet, og dette beskrives som både arbeids- og tidkrevende, heter det i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

– Barnekoordinatoren skal bidra til at familien og barnet får et velferdstjenestetilbud som er koordinert og helhetlig og at de får nødvendig informasjon og veiledning, uttaler helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– Dette vil forhåpentligvis gjøre hverdagen enklere for disse familiene. Foreldre skal slippe å måtte kjempe mot systemet og bruke verdifull tid på å finne frem i skjemaveldet, fortsetter han.

12.10.2021 kl. 12:59
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.