Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

1,1 bistandsmillioner tilbakebetalt etter misligheter

Norges Handikapforbund og Atlas-alliansen har tilbakebetalt drøyt 1,11 millioner kroner til Norad etter avsløringene om korrupsjon og underslag hos en lokal partner i Malawi.

Det kommer fram i oversikten over økonomiske mislighetssaker i 2. kvartal 2020 fra Sentral kontrollenhet i Utenriksdepartementet.

I oversikten er saken beskrevet som «omfattende ulike misligheter hos lokal partner».

Konsekvensene av forholdene som var avdekket i fjor, ble at NHF trakk seg helt ut av alle prosjekter i landet.

Dermed ble det også full stans i et utvekslingsprosjekt, der meningen var å bygge samarbeid og relasjoner mellom aktivister i Norges Handikapforbunds Ungdom og ungdomsavdelingen i den lokale samarbeidsorgansiasjonen Fedoma.

Les mer: HANDIKAPFORBUNDET TREKKER SEG UT AV MALAWI ETTER KORRUPSJONSAVSLØRING

Tilbakebetalingen fra NHF og Atlas-alliansens Malawi-porsjekt utgjør godt over halvparten av de drøyt to millioner kronene som totalt ble betalt tilbake fra totalt 14 ulik bistandsprosjekter. Dette er med andre ord den absolutt største tilbakebetalingssaken i 2. kvartal i år.

– Bistand fungerer, men noen ganger går det galt. Det tragiske er at det da går ut over dem som har minst, uttalte leder for NHFs internasjonale avdeling, Eirin Næss-Sørensen, til Handikapnytt i desember i fjor.

Hun siktet til de mange som skulle fått bedre livsvilkår gjennom NHFs prosjekter, og til uskyldige ansatte i samarbeidsorganisasjonen som mistet jobb og inntekt fordi noen brukte bistandsmidler til å berike seg selv.

14.07.2020 kl. 16:08
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.