Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

FHI hevder de må kutte 300 årsverk

Det sier direktør ved Folkehelseinstituttet (FHI), Camilla Stoltenberg, til Dagens Medisin.

– I de drøyt 20 årene jeg har vært i ledelsen i FHI, helt siden instituttet ble opprettet, har jeg ikke opplevd noe som ligner på denne situasjonen, sier Stoltenberg til avisen.

Gjennom pandemien har FHI fått ekstrabevilgninger, og forslaget til statsbudsjettet innebærer at de får 400 millioner mindre i år enn i 2021.

– Det at vi skal nedskalere pandemiaktiviteten har vi vært forberedt på. Det vi ikke har vært forberedt på, er at vi fremdeles skal løse pandemirelaterte oppgaver som tilsvarer kostnader på 100 millioner kroner, sier Stoltenberg.

Hun antar at naturlig avgang er ikke nok.

– Av de 300 ansatte som må gå, vil det være noe naturlig avgang, men vi anslår at vi må aktivt nedbemanne 75 til 125 mennesker til, og vi vil dessverre også måtte gå til oppsigelser, sier hun.

03.11.2022 kl. 08:59
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.