Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Dag-Inge Ulstein.
STOR KRF-SEIER: Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein har fått gjennomslag for en storsatsing på bistand for «sårbare grupper». (Foto: Sturlason, Utenriksdepartementet)

260 millioner kr til bistand for funksjonshemmede

I dag legger finansminister Siv Jensen fram neste års statsbudsjett. Det inneholder blant annet en satsing på bistandsarbeid for funksjonshemmede.

Av Handikapnytt
Publisert 07.10.2019 09:22

(NTB:) Det er satt av 466 millioner kroner til internasjonalt hjelpearbeid for sårbare grupper i statsbudsjettet.

– Over halvparten av midlene, rundt 260 millioner, skal gå til mennesker med funksjonsnedsettelser, sier utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) til VG.

Det er allerede kjent at 150 millioner av midlene skal gå til et eget bistandsprogram for å bekjempe menneskehandel og vår tids slaveri.

Viktig KrF-seier

De resterende midlene skal brukes til hjelpetiltak for mennesker som er utsatt for hiv og aids.

– Dette er en utrolig viktig seier for KrF, og ligger veldig opp til DNA-et vårt. Å hjelpe sårbare mennesker er bakgrunnen for at jeg har engasjert meg i politikk, sier Ulstein.

Å hjelpe sårbare mennesker er bakgrunnen for at jeg har engasjert meg i politikk.

266 millioner av midlene er flyttet fra andre budsjettposter, mens 200 millioner kroner er friske midler.

Skadelige skikker

Rundt 100 millioner av de friske midlene skal øremerkes til sivilsamfunnsorganisasjoner, som norske og internasjonale hjelpeorganisasjoner. Regjeringen bevilger ytterligere 110 millioner kroner til «skadelige skikker».

Ulstein viser til at 12 millioner jenter blir giftet bort årlig og at 130 millioner jenter blir diskriminert og vanskjøttet.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.