Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tesla-sjåfør i rullestol utskjelt på parkeringsplass

Har du en Tesla eller en annen fin bil, risikerer du å få en bøtte med kjeft eller sågar bli ilagt parkeringsgebyr på en handikapplass – selv om du har full rett til å stå der.

Det fikk Adrian Jektvik fra Tønsberg erfare da han parkerte Teslaen sin på en handikap-parkeringsplass.

Jektvik var i ferd med å hente ut rullestolen han bruker på grunn av en ryggmargsskade, men det var åpenbart ikke nok for den tilfeldige forbipasserende som bemerket:

«Tenk å ta seg sånn til rette!»

Jektvik forteller til NRK at han også har opplevd å få parkeringsbot for misbruk av parkeringsbevis.

Les også: RASER MOT HANDIKAP-PARKERING TIL OVERVEKTIGE

NRK viser til flere liknende hendelser. Forbundsleder i Norges Handikapforbund, Arne Lein, sier at hendelsene vitner om et holdningsproblem: Det er som om man forventer at alle funksjonshemmede nødvendigvis skal ha dårlig råd.

Men parkeringsbeviset for forflytningshemmede sier i virkeligheten ingenting om personens økonomi.

– Du kan godt være direktør og ha nedsatt funksjonsevne. Og da har du kanskje råd til en litt hårete bil også, sier Arne Lein til NRK.

16.07.2018 kl. 10:43
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.