Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tolga-brødrene fikk medhold i Høyesterett

(NTB:) Høyesterett gir Tolga-brødrene medhold og åpner for at de to nå kan kreve erstatning fra Tolga kommune for feildiagnostisering i den såkalte Tolga-saken.

Brødrene mente de hadde krav på erstatning for krenkelser og påkjenning, men kommunen har ment at søksmålet måtte avvises fordi slike søksmål må rettes mot staten.

Dette fikk kommunen medhold for i både tingretten og lagmannsretten, men Høyesterett har altså nå gitt brødrene medhold.

– Høyesterett ga brødrene medhold og kom til at søksmålet kan fremmes mot kommunen. Det ble lagt vekt på at spørsmålet måtte avgjøres etter vanlige nasjonale regler, skriver Høyesterett i en pressemelding.

Brødrene har krevd 3 millioner kroner i erstatning fra Tolga kommune og Statsforvalteren etter at de i flere år var registrert i kommunen som psykisk utviklingshemmede uten å ha diagnosen.

(©NTB)

18.02.2022 kl. 12:13
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.