Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Arbeidsgivere er skeptiske til hørselshemmede

Fire av ti bedriftsledere sier de vil foretrekke å ansette en person med normal hørsel framfor en hørselshemmet jobbsøker dersom de blir stilt på valg. Det kommer fram i en undersøkelse som er gjennomført av Norstat for Hørselshemmedes Landsforbund.

Det er magasinet Din hørsel som omtaler undersøkelsen der 310 leder ei næringslivet er intervjuet. 50 av dem har hørselshemmede ansatte.

62 prosent av lederne sier de ikke har noen motforestillinger mot å ansette hørselshemmede. Men holdningen endrer seg når de blir bedt om å velge. Da sier 38 prosent seg enige i utsagnet om at de vil foretrekke den normalthørende, mens 18 prosent er uenige i et slikt utsagn.

I undersøkelsen støtter 19 prosent av lederne påstanden om at «hørselshemmede klarer ikke å delta på lik linje som andre ansatte».

Bare 20 prosent mener at arbeidsplassen deres er godt tilrettelagt for personer med hørselsutfordringer.

13.08.2019 kl. 20:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.