Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Avklaring for uføretrygd tar 7,5 år

I gjennomsnitt tar det sju og et halvt år å bli avklart for uføretrygd. Men ytelsene som den enkelte skal leve av mens man blir avklart, varer bare i maksimalt fire år.

Det kommer fram i en undersøkelse som AAP-aksjonen har utført blant 300 mennesker som til slutt ble innvilget uføretrygd fra Nav.

– For noen av dem som varte oss, hadde avklaringen tatt over 20 år, sier leder i AAP-aksjonen Elisabeth Thorsen til FriFagbevegelse.

Bare 40 av de 300 hadde brukt under fire år på prosessen.

Reglene som regjeringen innførte i 2018, innebærer at man bare kan få arbeidsavklaringspenger (AAP) i tre år, etter ett år på sykepenger. Hensikten skulle være å få flere AAP-mottakere raskere tilbake i jobb.

Ifølge FriFagbevegelse fører ikke Nav statistikk over hvor lang tid det tar å avklare noen for uføretrygd

15.12.2020 kl. 11:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.