Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bare HC-parkering ved det nye Munchmuseet

Bare bevegelseshemmede får parkere ved det nye Munchmuseet i Oslo, hvis byråd for byutvikling, Hanna E Marcussen (MDG) får det som hun vil.

Alle andre kjøretøy, også busser med tilreisende turister som vil se de verdensberømte maleriene, må parkeres andre steder.

Bilde av fasaden på det nye Munchmuseet i Lambda-bygget.

Foto: Ivar Kvistum

Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune har laget tre ulike forslag til hva som skal skje med den 2800 kvadratmeter store plassen mellom Operaen og Munchmuseet i Bjørvika, skriver Dagsavisen.

Alternativ 1 er stoppested for fem turistbusser og tre parkeringsplasser for bevegelseshemmede.

Alternativ 2 innebærer litt park og to bussparkeringsplasser.

I alternativ 3 er det bare park, en liten snuplass for turistbusser og tre handikap-parkeringsplasser på arealet ved siden av Lambda.

Og det er dette siste alternativet som er byråd Hanna E. Marcussens foretrukne valg. Også Plan- og bygningsetaten mener dette er den beste løsningen.

– Jeg tror det blir kjempefint med park, sier hun til Dagsavisen og mener turister flest kan gå de siste meterne til Munchmuseet i Lambda-bygget.

Det nye Munchmuseet skal åpne neste år.

30.04.2019 kl. 11:11
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.