Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bekymret for funksjonshemmede i isolasjon

Hva med eldre og funksjonshemmede som har levd i isolasjon altfor lenge? spurte Senterpartiets Marit Arnstad da hun kommenterte regjeringens nye, strengere smitteverntiltak.

Statsminister Erna Solberg var i Stortinget onsdag formiddag for å fortelle om de nye og strengere tiltakene som settes i verk fordi korona-smitten øker sterkt i det norske samfunnet.

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik trakk også fram betydningen av å verne solidarisk om sårbare grupper.

– Vi har erfart at det finnes mange ikke følger karanteneregler og smittevernråd. Vi må fortsette å være tydelige på at disse reglene er der i solidaritet med dem som er særlig utsatt, sa Hadia Tajik.

Hun etterlyste større ressurser for å ivareta sårbare grupper.

SV-leder Audun Lysbakken pekte på at kommunene trenger større ressurser for å håndtere og bistå dem som sitter i isolasjon, og han mener det er nødvendig med en handlingsplan for psykisk helse.

05.11.2020 kl. 10:53
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.