Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bergen vil sikre at sparkesyklene ikke sperrer veien

Om det skal åpnes for utleie av elektriske sparkesykler i Bergen, ønsker bymiljøetaten en løsning som hindrer at folk kan sette fra seg syklene overalt.

Dette har skapt problemer for synshemmede og rullestolbrukere i Oslo, der sparkesyklene har vært like omdiskuterte som de har vært populære.

Les mer: BLINDE PÅKJØRT AV SPARKESYKLER

– Hovedproblemet er at el­sparkesyklene i utgangspunktet kan settes overalt. Vi ønsker ikke den samme situasjonen som har oppstått i Oslo, sier avdelings­leder Tord Honne Holgernes i Bergens bymiljøetat til Bergens Tidende.

Hun ser for seg samme løsning som for vanlige bysykler, der du etter bruk må sette sykkelen tilbake i et stativ på faste parkeringsplasser.

Trondheim har nylig bestemt seg for å kaste ut el-sparkesyklene i hvert fall til en bedre løsning er på plass.

22.08.2019 kl. 09:31
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.