Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bevilger 10 millioner kroner til å undersøke vergesaker

(NTB:) 364 personer har i år kontaktet fylkesmennene og sagt at de ikke ønsker verge. Justisministeren bevilger 10,2 millioner kroner for å undersøke slike saker.

Ekstrabevilgningen på 10,2 millioner kroner gis til Statens sivilrett og fylkesmennene i revidert nasjonalbudsjett, skriver VG.

Justisminister Jøran Kallmyr reagerer på at så mange som 364 personer mener de har fått vergemål mot sin vilje.

– Det tallet er altfor høyt, det burde jo være null. Nå må fylkesmennene gå inn i disse sakene og vurdere realiteten i hver sak, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til avisa.

– Vergemål er en viktig hjelpeordning for dem som trenger det, ikke noe man skal påtvinges mot sin vilje, tilføyer han.

I fjor høst avslørte VG at staten manglet oversikt over hvor mange av landets 64.000 vergemålssaker som er frivillige. I ettertid bestilte daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) en gjennomgang av 18.000 eksisterende vergemål, noe fylkesmenn mente ville være en nærmest umulig oppgave uten økte midler. Nå har de altså fått hva de etterspurte.

– Dette skal være nok til å utføre oppdraget, mener Kallmyr.

Potten på 10,2 millioner skal fordeles mellom Statens sivilrettsforvaltning og vergemålsavdelingene hos landets fylkesmenn.

(©NTB)

09.05.2019 kl. 08:57
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.