Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilfrie gater skaper problemer for rullestolbrukere

Nye trafikkskilt i sentrum av Mo i Rana skaper problemer for rullestolbrukere. De tidligere skiltene med innkjøring forbudt med bestemte unntak, er borte.

Drosjer kan derfor ikke lenger kjøre lovlig forbi soneskilt for gåtgate.

En konsekvens er at folk med rullestol og andre med bevegelsesutfordringer ikke lenger kan bli kjørt helt fram dit de skal.

En av dem som erfarte dette, er Espen Aksnes (31). Rullestolbrukeren sier til Rana Blad:

–Drosjen får ikke kjøre meg helt fram og jeg må skli på is og snø. Jeg ble paff og irritert over denne meldingen. Her tas det ikke hensyn til meg som funksjonshemmet. Sånn skal det ikke være.

Fra kommunen blir de nye skiltene begrunnet med at biltrafikken i gågata skal ned. Om en drosje likevel må kjøre inn fordi passasjeren bruker rullestol, kan sjåføren ringe politiet og få en muntlig kjøretillatelse.

Kommunen forventer dessuten at politiet bruker skjønn i håndhevelsen av reglene.

26.01.2022 kl. 20:20
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.