Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skarstein og Ramm poserer. Han sitter på armlenet på Skarsteins rullestoll.
PROGRAMLEDERDUO: Birgit Skarstein og Nicolai Ramm skal lede Idrettsgallaen på Hamar 4. januar 2020. (Foto: Julia Marie Naglestad/NRK)

Birgit Skarstein skal lede Idrettsgallaen

Birgit Skarstein er selv hedret på Idrettsgallaen de to siste årene. Nå gleder roeren og langrennsutøveren seg til å lede idrettens store prisutdeling sammen med Nicolay Ramm.

Av Handikapnytt
Publisert 07.11.2019 09:22

– Jeg er så glad i norsk idrett, så det å få lede idrettens festkveld er ordentlig stas, sier Birgit Skarstein i en pressemelding fra NRK.

Hun vant selv prisen for beste kvinnelige funksjonshemmede utøver under Idrettsgallaen i 2018 og 2019. I mai 2019 ble hun tildelt Egebergs ærespris

30-åringen konkurrerer internasjonalt både i roing og sittende langrenn. Hun vant sitt første VM i roing i 2014 og har tatt gull under de tre siste VM, sist i september i år.

Også i langrenn har hun fire individuelle VM-medaljer og vant verdenscupen sammenlagt i sin klasse i sesongen 2017/2018.

Dele følelsen

– Jeg har selv fått kjenne på verdien av å ha et fellesskap i ryggen. Nå håper jeg å kunne dele den følelsen med mange flere, sier Birgit Skarstein.

Gallaen er tilbake i Hamar OL-Amfi lørdag 4. januar.

– Vi skal feire de store prestasjonene, men norsk idrett er så mye mer! Idretten byr på et helt spesielt samhold og engasjement, fra grasrot til topp. Det gjøres så mye bra arbeid rundt omkring i Idretts-Norge. Jeg gleder meg til å løfte frem både dedikerte frivillige, gode lag og store prestasjoner, sier hun.

Jeg er så glad i norsk idrett, så det å få lede idrettens festkveld er ordentlig stas.

Programlederdebut

Idrettsgallaen blir Birgit Skarsteins debut som programleder, uten at hun kjenner på den store prestasjonsangsten enda.

– Jeg tror det å håndtere et direktesendt TV-show har mange likheter med det å konkurrere, sier hun.

– Det gjelder å forberede seg godt, senke skuldrene og ha det gøy når det skjer. Dessuten er Nicolay en dreven programleder. Han er en leken type, samtidig som han er så profesjonell at jeg føler meg helt trygg på at dette kommer til å bli bra.

Portrettfoto av Birgit Skarstein.

DEBUTERER: Birgit Skarstein har selv mottatt heder på Idrettsgallaen. Nå skal hun lede showet. (Foto: Julia Marie Naglestad/NRK)

Et forbilde

NRKs prosjektleder for Idrettsgallaen, Nadia Hasnaoui, er stolt over at NRK har sikret seg Birgit Skarstein som programleder sammen med Nicolay Ramm, som ledet gallaen også i fjor.

– Birgit er en foregangskvinne og et stort forbilde for så mange både i og utenfor idretten. I tillegg har hun en sterk formidlingsevne og utstråling, sier Hasnaoui.

Om Ramm sier hun:

– Nicolay er en superdyktig programleder. Det er en drøm å få jobbe med dem begge, de blir et strålende vertskap for Idrettsgallaen.

Hedre helter

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Her blir det gjort stas på menneskene i og bak idretten, og våre helter hedres for prestasjonene i året som gikk.

Gallaen har vært arrangert i Hamar OL-Amfi hvert år, med unntak av 2010 og 2016 (Lillehammer), 2014 (Oslo Spektrum) og 2019 (Stavanger).

Under Idrettsgallaen 4. januar skal det deles ut priser i 11 kategorier samt en hederspris. Nominasjonene offentliggjøres like før jul.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.