Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Birgit tok gullet

PARALYMPICS I TOKYO: Birgit Skarstein sørget for norsk gull i Parlympics med seier i roing.

– Det er helt absurd. Det tok 20 minutter etter målpassering før jeg egentlig skjønte det, sa en jublende Skarstein i målområdet etterpå, ifølge VG.

– Et imponerende løp av en imponerende idrettsutøver. Gratulerer med gull, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter etter gulløpet.

Dermed revansjerte hun fjerdeplassen fra Rio-lekene i 2016, og hun nådde der langsiktige målet om å bli verdens beste roer.

Gullet lå i lufta allerede på kvalifiseringen da Skarstein var i mål et halvt minutt foran nestemann.

– Helt magisk! Fantastisk! Gratulerer, skriver kulturminister Abid Raja på Twitter om Birgit Skarsteins triumf.

Like bra gikk det ikke for en annen norsk Paralympics-stjerne. Svømmeren Sarah Louise Rung måtte nøye seg med en sjetteplass i finalen, til tross for at tiden hennes var forbedret med to sekunder fra semifinalen.

Det melder Idrettsforbundet.

29.08.2021 kl. 08:23
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.