Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bjørn Erik Thon er nytt likestillings- og diskrimineringsombud

Bjørn Erik Thon er oppnevnt som nytt likestillings- og diskrimineringsombud etter Hanne Bjurstrøm.

Thon er som forgjengeren utdannet jurist og kommer fra stillingen som direktør i Datatilsynet. Fra 2000 til 2010 var han forbrukerombud. 

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) har blant annet som oppgave å være vaktbikkje og pådriver for å stanse diskriminering av funksjonshemmede.

Han blir den første mannen som er utnevnt til denne rollen.

– Jeg er glad og overveldet. Da jobben ble lyst ut, var jeg ikke i tvil om at den var noe jeg hadde lyst til å bli med å konkurrere om. Ombudet har lange tradisjoner, og jobber for noen av de viktigste verdiene i samfunnet vårt, sa Thon på en pressekonferanse fredag.

Bjørn Erik Thon tar fatt på sitt seks år lange åremål som ombud 28. februar neste år. 

Handikapforbundets nåværende generalsekretær Sunniva Ørstavik var likestillings- og diskrimineringsombud før Hanne Bjurstrøm overtok.

19.11.2021 kl. 18:35
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.