Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Blinde Andrea påkjørt åtte ganger av elsparkesykler

Åtte ganger i løpet av sommeren har Andrea Isaachsen Olvin (22) opplevd å bli påkjørt av elektriske sparkesykler på gater og fortau i Oslo. Hun er blind og bruker førerhund. Dermed trenger hun mer plass på fortauet enn andre, og hun har også problemer med å høre de stillegående elsparkesyklene.

Det melder NRK.

Hun har falt og fått skrubbsår på knærne og hendene etter sammenstøtene med sparkesyklistene, men har heldigvis ikke fått store skader.

Det har derimot andre. NRK skriver at Oslo Skadelegevakt og akuttmottaket på Ullevål universitetssykehus har registrert 337 skader i forbindelse med elsparkesykkel fra april til og med juli. 21 av skadene skal være alvorlige.

Norges Blindeforbund er blant dem som har påpekt at elsparkesyklene utgjør en sikkerhetsrisiko for  synshemmede.

Les også: TRONDHEIM SPARKER UT ELSPARKESYKLENE

30.08.2019 kl. 10:00
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.