Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Blindeforbundet krever lovfestede menneskerettigheter

FN-konvensjonen om rettigheter til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) må inn i menneskerettsloven. Det krever landsstyret i Norges Blindeforbund i en uttalelse som er vedtatt nå i helgen.

Bakgrunnen for kravet er at Stortinget tirsdag skal behandle et forslag fra SV om å ta CRPD inn i menneskerettsloven, sammen med blant annet barnekonvensjonen og kvinnekonvensjonen som allerede i dag har plass i loven.

‹Vi ber politikerne på Stortinget stemme for representantforslaget fra Sosialistisk Venstreparti om dette når det kommer til votering 9. mars. Det er nødvendig for å sikre at funksjonshemmede skal ha de samme menneskerettigheter som alle andre», heter det i uttalelsen fra Blindeforbundets landsstyre.

De viser til at funksjonshemmede utsettes for mange menneskerettsbrudd i det norske samfunnet, blant annet økende utestengelse i skolegang og arbeidsliv.

07.03.2021 kl. 20:37
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.