Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Blindeforbundets punkter overlevert regjeringsforhandlerne

Null moms på frivillig arbeid, og sterkere satsing på dør-til-dør-transport. Det var blant kravene som Norges Blindeforbund overleverte politikerne som forhandler om plattformen for en ny, borgerlig firepartiregjering.

Og kravene ble selvsagt overlevert i punktskrift.

Det var fredag at Blindeforbundet markerte seg utenfor Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland der regjeringsforhandlingene foregår i disse dager.

Sammen med Frivillighet Norge fortalte de politikerne hvor viktig det er at frivillig arbeid bør få full momskompensasjon.

Hadde man sluppet moms ville det betydd et enda bedre tilbud, og at flere blinde og svaksynte ville fått hjelpen de trenger til å mestre livene sine.

Timingen var ikke tilfeldig for 4. januar er nemlig fødselsdagen til Louis Braille, oppfinneren av punktksriftalfabetet som brukes av millioner av synshememmede.

FN vedtok rett før jul at dagen skal bli en offisiell verdensdag. Blindeforbundet tenkte derfor det ville være en fin anledning å overlevere kravene til politikerne i punktskrift. Et format som nok er ukjent for dem, og ikke noe man lærer seg over natta. Derfor fikk de også en versjon skrevet på den vanlige måten.

Blindeforbundet håper nå regjeringen tar med seg kravene inn i forhandlingene, og tillegger de den vekten som behøves.

07.01.2019 kl. 10:33
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.