Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Blir postbudet den nye hjemmehjelpen?

(NTB:) SV vil gi Posten nye oppgaver for å hindre redusering i postombæringen. Levering av dagligvarer, medisiner og tilsyn av eldre kan være aktuelt.

Rasjonalisering har redusert antall ansatte med ansvar for tradisjonelle posttjenester med 20.000 på 20 år, og nye kutt står for døren om Posten får ja til postombæring annenhver dag, skriver Klassekampen.

Det ønsker SV å hindre.

– Vi vil sette ned et offentlig utvalg som skal komme med forslag til andre selvfinansierende oppgaver enn tradisjonell postombæring, sier stortingsrepresentant Arne Nævra.

Han mener Postens leveringsnett landet rundt bør kunne brukes til andre tjenester.

– Samtidig som volumet av tradisjonelle brev går ned, går behovet for levering av varer og tjenester hjem motsatt vei, sier han.

Partiet har undersøkt hvordan posten i andre land har fått flere bein å stå på. I Frankrike står posten for medisinutlevering, henting og levering av bøker og filmer og tilsyn av eldre.

I Finland har de testet ut besøk og assistanse til eldre, levering av mat og plenklipping.

Også Nederland tilbyr matlevering, mens Tyrkia tilbyr bibliotektjenester for funksjonshemmede og eldre.

Brevmengden har falt fra nær 1,7 milliarder i 1999 til en forventet mengde på rundt 400 millioner neste år. Samferdselsdepartementet vil snart komme med forslag til ny postlov.

(©NTB)

07.01.2019 kl. 09:59
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.