Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Blottla personopplysninger om funksjonshemmede – får bot

(NTB:) Rælingen kommune i Viken får et gebyr på 800.000 kroner etter at helseopplysninger til 15 elever med fysisk og psykisk funksjonshemning lå tilgjengelig på en app.

– Saken startet med at vi fikk inn en avviksmelding fra kommunen. Ved nærmere redegjørelser viste det seg at applikasjonen ikke var vurdert med et sikkerhetsnivå som var tilpasset risikoen, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet i en pressemelding.

Overtredelsen omfatter 15 elever på en tilrettelagt avdeling med barn med fysisk og psykisk funksjonshemning.

Applikasjonen Showbie har blitt brukt til å kommunisere helserelaterte personopplysninger mellom skole og hjem.

Datatilsynet mener at applikasjonen ikke har vært testet grundig nok før bruk og peker på at mangelfull sikkerhet ved innlogging blant annet har ført til at det mulig å få tilgang til personopplysninger til andre elever i gruppen.

Kommunen har dermed fått varsel om et overtredelsesgebyr på 800 000 kroner.

(©NTB)

11.03.2020 kl. 11:34
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.