Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bostøtte til begge foreldrene

Fra 1. juni kan begge foreldre til barn med delt fast bosted søke bostøtte. Stortinget har nemlig besluttet å likestille foreldre som ikke bor sammen for å bedre bosituasjonen for barn.

– Dette er en god nyhet for barn med skilte foreldre og veldig dårlig råd. Det kan føre til at flere barn får bo godt og trygt hos begge sine foreldre, sier kontordirektør i Husbanken Rune Robertsen, i en pressemelding.

Tidligere var det bare den ene av foreldrene som kunne få bostøtte, men dette er nå endret. Nå kan begge foreldrene søke og få bostøtte hvis barna bor fast hos begge. Endringen gjelder alle foreldre som ikke bor sammen, når barna har delt fast bosted.

– Men foreldrene må oppfylle vilkårene som er satt for å komme inn under ordningen, understreker Robertsen.

På husbanken.no kan du finne ut om du er i målgruppe for bostøtten og hvilke vilkår som gjelder der du bor.

02.06.2021 kl. 14:10
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.