Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

BPA-leverandør kritiserer vaksine-prioritering

– Ansatt helsepersonell i private selskaper som utfører oppgaver på vegne av kommunene, blir nedprioritert i vaksinekøen.

Det hevder Tone Larssen, avdelingsleder i selskapet Humana omsorg og assistanse, som blant annet leverer tjenester innenfor brukerstyrt assistanse.

I en pressemelding påpeker hun at manglende vaksinering setter de ansatte i en svært vanskelig situasjon.

Som en privat helse- og omsorgsaktør er Humana omsorg og assistanses virksomhet regulert av det samme lovverket som kommunale helsetjenester, og har personell som er å regne som helsepersonell.

Likevel har det ifølge en pressemelding fra selskapet vært svært vanskelig å få tilbud om vaksiner på lik linje som annet helsepersonell.

Larssen opplever at privatansatt helsepersonell nedprioriteres av mange kommuner. Dette setter de ansatte i en vanskelig posisjon.

– Med den type arbeid som våre ansatte utfører er det vanskelig å skulle holde avstand, og de har gitt uttrykk for engstelse og frustrasjon. Vaksinering er en del av tryggheten til de ansatte. Vi mener det er ingen grunn til at man skal gjøre en forskjell. Helsepersonell må få vaksine ut fra den funksjonen og jobben de har, ikke basert på arbeidsgiver, sier Tone Larssen.

Hun håper at myndighetene ved neste pandemi vil lage en veileder med prioriteringsrekekefølge for helsepersonell.

10.06.2021 kl. 14:13
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.