Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bråstopp for tilgjengelige trikker

De nye trikkene som Sporveien faser inn i Oslo, utmerker seg med universell utforming og dermed en langt bedre tilgjengelighet for funksjonshemmede. Men nå varsler Sporveien midlertidig stans i leveransene fra den spanske produsenten CAS.

Bilde av den nye trikken.

Foto: Sporveien

Årsaken er problemer med å skaffe deler til produksjonen.

Dette igjen henger sammen med uro i verdensmarkedet, med krig i Ukraina og etterdønninger fra pandemien.

Den midlertidige stansen i leveransen av nye trikker, innebærer at trikk nummer 421 som nylig ankom Sporveien blir den siste inntil videre. Totalt er nå 21 trikker mottatt, og settes fortløpende i trafikk.

Målet er fortsatt at alle 87 nye trikker skal leveres og fases inn innen utgangen av 2024.

Forsinkelsen i leveransen av nye trikker vil i første omgang ikke påvirke trikkedriften. Alle trikkeavganger vil kjøre som normalt, med dagens trikker – det vil si noen nye trikker og noen eldre trikker, forsikrer Sporveien i en pressemelding.

16.03.2023 kl. 12:12
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.