Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Brukte handikaptoalett som stemmeavlukke

(NTB:) De 277 stemmeberettigede i valgkretsen Bogen i Steigen i Nordland måtte stemme på et handikaptoalett.

Stemmesedlene skal nå være flyttet etter at Avisa Nordland tok kontakt med kommunen.

– Slik skal det ikke være, understreker valgansvarlig Lisbeth Aalstad.

Hun sier at sedlene tidligere har vært plassert i barnehagen, men at det i år ble gjort en endring uten at hun visste om det.

– De ansvarlige i kretsen trodde det var en grei løsning, forteller hun.

Geir-Bjøran Dreyer (47) var en av dem som endte med å stemme på toalettet. Etter litt om og men fant han ut hvor stemmesedlene lå. De var plassert på Bogen kultursenters toalett for funksjonshemmede.

– Jeg måtte snu meg da jeg stakk hodet inn. Jeg lurte på om det virkelig er mulig og det var nærliggende å tenke på at valget gikk i dass, sier han til avisa som samarbeider med NRK og utveksler stoff gjennom valgnatten.

Han stemte rett etter klokka 10 mandag. Da var det kø i hallen.

– Jeg stusset veldig på hvor jeg skulle stemme. Men så kom det et menneske ut av toalettet som fortalte hvor jeg skulle gjøre det, sier han.

(©NTB)

09.09.2019 kl. 20:12
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.