Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Danske funksjonshemmede opplever tjenestesvikt

En av tre dansker som er er i kontakt  med offentliges velferdsordninger for funksjonshemmede, mener at kvaliteten på tjenestene er på dårlig. Det samme mener en av fem blant dem som ikke mottar tjenester selv.

Dette kommer fram i en ny analyse fra den danske arbeidsgiverforeningen Dansk Erhverv.

Flere enn hver tredje av dem som er i berøring med tjenestene, har også en forventning om at de kommer til å bli dårligere framover. Dette bekymrer sju av ti funksjonshemmede i Danmark.

Leder Susanne Olsen i Dansk Handicap Forbund mener at analysen fra Dansk Erhverv viser at det er en tillitskrise i velferdstilbudet til funksjonshemmede, og at systemet er overmodent for en reform.

– Det er bemerkelsesverdig at det er næringslivet som kommer med en slik analyse. Det ser jeg som et tegn på at behovet for en reform på handikapområdet har støtte i hele samfunnet og at det vil skape store problemer om vi ikke handler nå, uttaler Susanne Olsen.

Dansk Handicap Forbund vil blant annet endre finansieringsmodellen for tjenestene slik at det ikke lenger er den lokale kommuneøkonomien som skal avgjøre hvilken hjelp du får.

30.01.2023 kl. 10:01
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.