Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Norwegian-fly i lufta.
Norwegians Dreamliner-fly trafikkerer selskapets langdistanseruter. (Foto: Norwegian)

Dette flyet er utstyrt med en handikapvennlig dobbel-do

Visste du at Norwegians nyeste langdistansefly, Boeing Dreamliner 787, tilbyr sine passasjerer et «handikaptoalett»? På en måte, i hvert fall.

Av Stine Slettås Machlar
Publisert 29.03.2017 18:36

En flytur over Atlanterhavet til New York tar om lag åtte timer. Til Bangkok i Thailand er flytiden mellom ti og elleve timer.

På så lange flyturer er det ikke unaturlig at behovet for et toalettbesøk melder seg. Men som de fleste vet er de vanlige, trange flytoalettene ikke akkurat av den handikapvennlige sorten.

Mange kvier seg for å påkjenningen ved å bruke dem. For andre er det umulig.

Slå sammen to doer

Men på Norwegians nye flytype for langdistanseruter, Dreamliner 787, er det annerledes. Der kan veggen mellom de to toalettene i midten av flyet åpnes, slik at du får dobbelt så stor plass.

Denne ekstra plassen gjør det mulig å ta med flyets transportstol inn på toalettet.

Flytoalett med åpning mellom to avlukker.

Veggen mellom de to toalettene kan fjernes, slik at det blir dobbelt så stor plass for dem som trenger det. (Foto: Norwegian)

– Det er alltid en transportstol tilgjengelig i flyet på Norwegians flygninger, og kabinpersonalet vil være behjelpelige med en hjelpe deg frem og tilbake til toalettet om det er behov for det.

Det opplyser Norwegians presseansvarlig Daniel Kirchhoff.

Han understreker at det kun er på denne flytypen det er mulig å åpne dørene mellom to toalett.

– Hvis du er bevegelseshemmet og trenger rullestol for å komme deg på toalettet, kan det av praktiske årsaker være lurt å velge et sete i nærheten av dør 3, som er i midten av flyet, råder Kirchhoff.

Nyvinninger

Dreamlinerne som Norwegian har anskaffet til langdistanserutene sine, er bygget av amerikanske Boeing. Disse maskinene skal by på en rekke nyvinninger, både når det gjelder komfort, miljø og økonomi.

Norwegian er blant flyselskapene som var tidlig ute og satset stort på

Dreamlinere. De bruker denne flytypen på følgende langruter:

Bangkok, Boston Florida-Fort Lauderdale/Miami, Florida-Orlando, Los Angeles, New York, Oakland – San Francisco og Puerto Rico –San Juan.

Har du egne erfaringer med dobbelt-toalettet på Norwegians dreamlinere? Fortell gjerne hva du synes i kommentarfeltet.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.