Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Dømt til å betale 230 000 kroner for å mobbe funksjonshemmet

Canadisk høyesterett har fastslått at standupkomiker Mike Ward må betale et beløp tilsvarende 230 000 norske kroner for gjentatt mobbing av den 24 år gamle, funksjonshemmede sangeren Jeremy Gabriel.

Det er Nettavisen som melder dette.

De såkalte vitsene var en del av et show der komikeren gjør narr av «Quebecs hellige kuer», og den kjente sangeren skal være en av dem. Jeremy Gabriel er født med Treacher Collins Syndrom som blant annet medfører misdannelser i ansiktspartiet og hørselstap.

En av «vitsene» i showet var at komikeren hevdet å ha møtt sangeren i et badeland der han prøvde, men ikke klarte å drukne ham. 

Mike Ward viste forestillingen over 200 ganger mello 2010 og 2013. Søksmålet har versert for retten siden den gang, og nå har altså høyesterett fastslått at komikeren må betale.

Komikeren har forsvart seg med at «komedie ikke er en forbrytelse», og at det ikke bør være opp til en dommer å avgjøre hva som er en vits. Han har også framholdt at Gabriel er en offentlig person i Canada.

Jeremy Gabriel mener kjendisstatusen ikke innebærer at man mister alle rettigheter. Han har vist til at han ble mobbet gjennom hele oppveksten sin på grunn av funksjonsnedsettelsen. Det var så ille at han gikk med selvmordstanker.

17.02.2021 kl. 10:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.