Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Eldreombudet: – Regjeringen lar utrygge eldre leve i uvisshet

(NTB:) Eldreombud Bente Lund Jacobsen kritiserer regjeringen for å komme med for lite informasjon til eldre om hva skiftende råd og regler betyr for dem.

– Det er sterkt kritikkverdig at regjeringen ikke henvendte seg til eldre og andre risikogrupper på dagens pressekonferanse, sier Lund Jacobsen i en pressemelding.

Eldreombudet peker på at smittetoppen ligger foran oss, og at denne situasjonen kan skape utrygghet blant eldre og andre som har økt risiko for alvorlig covid-19.

– Eldre og andre risikogrupper må få vite hva det nye tiltaksnivået og den kommende fasen i pandemien betyr for hvordan de bør leve i hverdagen, sier hun.

For eldre som er lite på nett er det muntlige budskapet på pressekonferansene spesielt viktig. Det burde vært en selvfølge at regjeringen henvendte seg direkte til dem som kan kjenne seg mest utrygge i den nye fasen vi går inn i, understreker Lund Jacobsen.

– Både fra regjeringshold og fra helsemyndighetene har det gjennom hele pandemien kommet for lite informasjon til eldre om hva skiftende råd og regler betyr for dem spesielt, sier hun.

(©NTB)

01.02.2022 kl. 22:09
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.