Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

En av fire vil forby elsparkesykler

(NTB:) 23 prosent mener at det bør innføres forbud mot all bruk av elsparkesykkel i Norge, ifølge en fersk undersøkelse gjort av Tryg Forsikring og Trygg Trafikk.

– Det er overraskende mange, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

I undersøkelsen, som er foretatt av YouGov like før påske, er det flere oppsiktsvekkende tall. I aldersgruppen 18 til 29 år svarer hele 17 prosent at de ønsker et forbud. Høyest andel finner en i gruppen 40 til 49 år, med 27 prosent.

– At mange ønsker et forbud er likevel forståelig all den tid det har vært et vedvarende konfliktnivå rundt bruken av elsparkesykler i alle år, og antall ulykker har vært høyt. Hundrevis av brukere har blitt skadd i ulykker, og vi har hatt dødsulykker, sier Brandeggen.

I januar ble det kjent at regjeringen strammer inn reglene for elsparkesykkel i løpet av våren. Det blir blant annet promillegrense på 0,2, aldersgrense på 12 år og hjelmpåbud for barn under 15 år.

Handikapforbundet og Blindeforbundet har lenge krevd restriksjoner for å få slutt på at elsparkesykler skaper barrierer og farlige situasjoner for funksjonshemmede på fortau.

(©NTB)

***

Rettelse, 14. mai 2022 kl 11.27: I en tidligere versjon av denne artikkelen var Blindeforbundet feilskrevet som Blondeforbundet. Det vakte munterhet i sosiale medier, men redaksjonen beklager likevel.

14.05.2022 kl. 10:17
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.