Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Energi-støtte til britiske funksjonshemmede

(NTB-AFP-DPA:) Den britiske regjeringen har lagt fram en hjelpepakke verdt over 180 milliarder kroner for å hjelpe folk som rammes av de høye prisen på strøm og brensel. Storbritannia opplever for tiden den største prisveksten på 40 år.

Hjelpepakken Sunak la fram torsdag, innebærer blant annet at millioner av britiske husstander skal betale 400 pund – snaut 5.000 kroner – for strøm og gass. I tillegg blir det målrettet støtte til eldre, funksjonshemmede og dem som har dårligst råd, melder nyhetsbyrået PA.

– Jeg vet folk sliter, og jeg vet de er bekymret. Jeg vil ikke sitte stille å se på at noen havner i så store problemer at de kanskje aldri blir kvitt dem, sa finansminister Rishi Sunak i Underhuset der han bekreftet at inflasjonen skaper akutte problemer for mange briter.

Dette skal delvis finansieres av en tilleggsskatt på energiselskaper.

Oljegigantene BP og Shell er blant dem som har fått kraftig økte inntekter på grunn av høye olje- og gasspriser og som må belage seg på å betale mer i skatt.

(©NTB)

26.05.2022 kl. 19:05
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.