Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Enighet om erstatning i Tolga-saken

(NTB:) Tolga kommune og brødrene Magnus Holøyen og Lars Peder Holøyen er blitt enige om en erstatning i den såkalte Tolga-saken, melder VG.

Tolga kommune bekrefter at partene har kommet fram til en omforent utenrettslig løsning og har ingen ytterligere kommentarer.

I 2018 avslørte VG at Lars Peder Holøyen og Magnus Holøyen var blitt registrert som psykisk utviklingshemmede av kommunen uten å ha diagnosen. Deretter ble de satt under vergemål mot sin vilje.

Tolga-brødrene hadde krevd inntil en halv million kroner hver i erstatning fra kommunen etter å ha blitt feildiagnostisert. Saken skulle opp i retten i januar 2023.

09.09.2022 kl. 14:28
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.