Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Erna Solberg skuffet over kommunenes BPA-oppfølging

– Vi ser at det i mange kommuner blir utvist stor kreativitet for å slippe unna å tilby BPA.

Det sier statsminister Erna Solberg i et intervju med avisen Vårt Land i anledning FN-dagen for funksjonshemmede 3. desember.

Portrett av Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg. (Arkivfoto: Britt Knutsdatter Arnhøy)

Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) ble lovfestet som en individuell rettighet for personer med større assistansebehov i 2015. Men kommunene har fulgt for dårlig opp, mener statsministeren.

Hun mener kommunene ikke viser funksjonshemmede tillit til å styre sin egen hverdag, slik BPA-ordningen legger opp til.

– Noen synes å mene at den enkelte ikke kan ta disse valgene selv, at det er myndighetene som skal skal ta de valgene for dem, konstaterer Erna Solberg.

Hun viser til at dette blir adressert i regjeringens pågående likeverdsreform, og at et regjeringsoppnevnt utvalg er i gang med å utrede hvordan BPA kan fungere bedre.

I intervjuet med Vårt Land erkjenner statsministeren at det «fortsatt mangler like rettigheter for funksjonshemmede på en del områder» for å kunne leve likestilte liv med andre.

03.12.2019 kl. 11:36
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.