Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Evig kamp for bedre tilgjengelighet på Røros

– Vi jobber jevnt og trutt med tilgjengelighet for personer med funksjonsnedsettelse. Det er generelt ikke så lett å komme fram i gata på Røros.

Det sier Anne Grethe Beck Andersen, leder i Rådet for likestilling av personer med funksjonsnedsettelser i Røros kommune, til lokalavisa Fjell-Ljom.

Oversiktsbilde av den gamle bebyggelsen på Røros.

Foto: Ivar Kvistum

Røros, med sine 5600 innbyggere, står på Unescos verdensarvliste og tar imot rundt en million turister i året. Men verken fastboende eller tilreisende med nedsatt funksjonsevne vil oppleve Bergstaden som barrierefri.

For rådet oppleves det som et evig arbeid å kjempe for bedre tilgjengelighet og framkommelighet.

– Det er problematisk i gata rent generelt, ikke bare inne i butikkene. Ofte står det mye ute på fortauet, og man blir da tvunget ut i gata. Det er ikke bare problematisk for personer i rullestol, men også for dem med nedsatt syn, sier Beck Andersen til avisen.

Jevnlig har rådet kontakt med handelsstanden. Så går det bra en stund, før det sklir ut.

– Det er fristende å sette ut ting utenfor butikkene, men da står det jo på fortauet, sier hun.

Nå jobber rådet for å få på plass en rampe som gjør en platting i Kjerkgata tilgjengelig også for rullestolbrukere. På plattingen i byens viktigste handlegate er det en iskiosk, men den er utenfor rekkevidde for rullestolbrukere. Det mener Rådet for likestilling av personer med funksjonsnedsettelser er diskriminerende.

18.10.2020 kl. 19:33
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.