Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Færder kommune siktet etter dødsfall i omsorgsbolig

(NTB:) Politiet har siktet Færder kommune for brudd på helsepersonelloven i forbindelse med badedødsfallet i en omsorgsbolig i februar i år.

Sørøst politidistrikt har tatt ut siktelse mot Færder kommune med grunnlag i brudd på helsepersonellovens bestemmelse om organisering av virksomheten, opplyser politiadvokat Katrine Christensen Brygard.

Denne bestemmelsen sier at virksomheten plikter å organisere seg slik at helsepersonell er i stand til å overholde sine lovpålagte plikter.

– Siktelsen tas ut på bakgrunn av etterforskning politiet har gjort og de opplysninger som har blitt innhentet til nå, sier Brygard.

51 år gamle Alf Johan Halvorsen døde av brannskadene han fikk 24. februar etter å ha blitt badet i glovarmt vann i en omsorgsbolig i Oserødmyra bofellesskap i Vestfold-kommunen. Tirsdag ble det kjent at en kvinne ansatt i Færder kommune også er siktet i saken.

08.03.2019 kl. 08:51
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.