Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fant feil på splitter ny ungdomsskole

Da rådet for funskjonsnedsettelser var på befaring på den helt nye Narvik ungdomsskole, fant de flere mangler ved tilgjengeligheten.

Sterkest reagerte rådet på at handikaptoalettene var tatt bort fra jente- og guttetoalettene, og at det er en egen inngang for mulitfunksjonshemmede.

– Toalettene på en ungdomsskole blir brukt til så mye mer enn å gå på do. Man prater sammen om forelskelser, sminker seg og er sosiale rett og slett. Da er det for galt at «Lise» på 13 år ikke skal ha mulighet til å oppholde seg på samme toalett bare fordi hun har en funksjonsnedsettelse, sier Barbro Holmstad, som er regionleder for Norges Handikapforbund Nord-Norge, til avisa Fremover.

Hun var på befaring sammen med fungerende leder i rådet, Anita Fjellfoss.

De to oppdaget også at dørbrytere plassert på hengselsiden av dørene.

– Hvis du sitter i rullestol og har trykket på knappen bak døren, kand et lett oppstå ulykker da døren kommer mot deg. Du skal være rimelig kjapp med å komme unna, sier Anita Fjellfjoss.

De to påpekte også at det ikke er justerbare bord på sløyden og kunst- og håndverkrommet. Og at flere dørterskler er for firkantet og høye.

Holmstad og Fjellfoss understreker at feilene kunne vært unngått om rådet for funksjonshemmede hadde vært mer involvert i planleggings- og byggefasen.

09.11.2020 kl. 12:18
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.