Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De to i samtale.
LÆRERIKT: En veldig lærerik jobb, forteller assistent Kristiane Brathagen til Medvinds direktør Kristian Sjøseth. (Foto: Ivar Kvistum)

Feiret assistentene som får likestillingsverktøyet BPA til å virke

Uten assistenter, ingen brukerstyrt personlig assistanse. Derfor trengte de en fest – for å feires og takkes.

Ivar Kvistum
Publisert 20.04.2023 17:09

Det var BPA-selskapet Medvind Assistanse som inviterte både egne og andre leverandørers assistenter til treff.

Over 50 påmeldte assistenter fant veien til Møllefossen café på Lysaker i Oslo tirsdag 18. april.

Der ble de ønsket begeistret velkommen av Medvinds administrerende direktør Kristian Sjøseth, som hyllet assistentenes betydning for å skape likestilling og deltakelse.

– Dere har en av de viktigste jobbene som finnes sa han.

Løfte status og kjennskap

Og til Handikapnytt utdyper han:

– Assistentene er avgjørende for å realisere hele ideen med BPA. Samtidig havner de litt i skyggen. Dette er en måte å vise at vi setter pris på jobben de gjør. Vi ønsker både å løfte statusen og ikke minst kjennskapen til dette yrket.

Mange av oss er jo bare i kontakt med vår egen arbeidsleder. Det er fint å ha en arena for å kunne dele erfaringer.

De to forsyner seg med mat fra festbuffeten.

GJORT STAS PÅ: Live Marie Jørgensen og Jon Anders Berthelsen hygget seg på assistenttreff – en sjelden anledning til å dyrke kollegafellesskap. (Foto: Ivar Kvistum)

Dele erfaringer

Live Marie Jørgensen og Jon Anders Berthelsen er to av assistentene som deltok på festen, og som satte stor pris på tiltaket. Begge innser at det fravær av kollegafellesskap kan være en utfordrende side ved jobben som brukerstyrt personlig assistent.

– Mange av oss er jo bare i kontakt med vår egen arbeidsleder. Det er fint å ha en arena for å kunne dele erfaringer, sier Jon Anders.

– Det er viktig at vi assistenter har en arena for å komme sammen, sier Live Marie.

Kristian Sjøseth taler til forsamlingen.

VELKOMMEN: Medvind Assistanses administrerende direktør Kristian Sjøseth hyllet den viktige jobben assistentene gjør. (Foto: Ivar Kvistum)

Lærerikt

Begge jobber som assistenter på deltid, i tillegg til studier – i likhet med veldig mange andre. Kristiane Brathagen har beholdt en deltidsstilling som assistent i Uloba ved siden av lærerjobben.

– Det var litt tilfeldig at jeg havnet i assistentjobben. Jeg visste lite om BPA på forhånd og var kanskje litt skeptisk til å begynne med, men det gikk fort over. Jobben gir meg innblikk i en verden jeg ikke kjente til fra før. Det er veldig lærerikt, forteller hun.

To av Medvind Assistanses egne ansatte som selv har BPA – Torstein Lerhol og Ida Hauge Dignes – holdt takketale til assistentene for jobben de gjør.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.