Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

FFO får penger til CRPD-prosjekt

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) får 639 000 kroner til det nasjonale prosjektet «CRPD – fra ønsketenkning til realitet» i revidert nasjonalbudsjett.

Under koronapandemien søkte organisasjonen om penger til produksjon av en webinarserie om viktige og sentrale temaer forankret i CRPD (FNs konvensjon om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne), der de mener Norge har store forbedringsbehov. Temaene er BPA, habiliteringstilbud for barn og unge og ulikheter innen helse. Pandemien er over, men pengene kommer nå. 

– Vi bygger stein for stein for å bedre livskvaliteten til mennesker med funksjonsnedsettelse, og da må vi bidra til å styrke de ressursene vi har, slik som FFO og det viktige arbeidet de driver med, sier Senterpartiets Anja Abusland, stortingsrepresentant og medlem av arbeids- og sosialkomiteen.

– Vi søkte om hjelp til profesjonell produksjon av webinarene, som skal ligge der også for ettertiden for alle med interesse for feltet. Vi er glade for disse midlene. Informasjon og kunnskapsutvikling er alltid viktig. Men når det gjelder revidert nasjonalbudsjett er jeg aller mest spent på hva som skjer når det gjelder aktivitetshjelpemidler til dem over 26 år, sier FFOs generalsekretær Lilly Ann Elvestad.

Revidert nasjonalbudsjett offentliggjøres 16. mai og skal deretter til behandling i Stortinget.

11.05.2022 kl. 08:28
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.