Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fikk hastevedtak om utvidet BPA

Først fikk hun nei, men så snudde Moss kommune og fattet et hastevedtak om å utvide ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) slik at den 17 år gamle sønnen til Carina Markussen i Moss får et tilbud på dagtid selv om skolen er stengt.

– Endelig kan jeg senke skuldrene litt, sier Carina Markussen til Moss Avis.

Hun er trebarnsmor, og den ene sønnen, Tim Oscar på snart 17, har en utviklingshemning. Til daglig går han på en naturbruklinje på Borg videregående skole. Men da skolen stengte på grunn av korona-krisen, ble alt ansvar lagt på moren.

– Det har vært utrolig tøffe og slitsomme dager. Jeg måtte være både sykepleier, vernepleier og mamma på én gang, sier hun.

Først ble søknaden om utvidet BPA avvist. Begrunnelsen var at skoletilbudet som ble borte, er et fylkeskommunalt anvar.

Nå vil Moss kommune ha en dialog med hver enkelt kommune om deres behov for bistand så lenge den videregående skolen er stengt, for å sikre at de ikke står uten tilbud i denne perioden, ifølge Moss Avis.

30.03.2020 kl. 08:52
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.