Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fire av ti sliter psykisk over tid

(NTB:) I en undersøkelse i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse svarer 40 prosent at de har opplevd psykiske problemer over tid.

Det er en nedgang på 5 prosentpoeng fra i fjor.

Ifølge undersøkelsen svarer folk at det er familie og venner som er de viktigste samtalepartnerne når de sliter psykisk, men det er også en tendens at kollegaer har en økt betydning. Mens 9 prosent av respondentene i 2017 svarte at de kunne snakke med kollegaer, var det i år 14 prosent som svarte det samme.

Sett bort ifra familie, venner og kollegaer, er det anonyme chattetjenester folk tyr til når de sliter psykisk. Til tross for at flertallet oppgir at de vet hvem de kan snakke med, svarer 12 prosent at de ikke har noen å snakke med, mens 3 prosent svarer at de ikke vet.

Undersøkelsen som er basert på til sammen 1.006 intervjuer, er gjennomført av analyseinstituttet YouGov.

Verdensdagen for psykisk helse markeres torsdag 10. oktober i over 150 land. Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet i Norge i samarbeid med Helsedirektoratet.

(©NTB)

09.10.2019 kl. 08:30
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.