Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fly-forvirring for rullestolbrukere

Bruker du rullestol, kan det hende at du får reise med Widerøes fly alene den ene veien. Men når du skal hjem igjen, risikerer du å bli nektet dersom du ikke har med egen ledsager.

For det er nemlig den enkelte kapteins skjønn, eventuelle godvilje og suverene myndighet som er avgjørende

Det bekrefter kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, overfor NRK.

– Hvis kapteinen for flyet ved avreise mener en person er fysisk anlagt, men kapteinen for flyet ved hjemreise mener det er nødvendig med ledsager, kan vedkommende risikere å stå igjen på flyplassen, sier hun til kanalen.

Bakgrunnen for spørsmålet er at NRK har satt søkelyset på at rullestolbrukere opplever å bli nektet adgang med Widerøes maskiner dersom de ikke har med en egen ledsager. Ledsagerkravet henger sammen med at alle passasjerer skal kunne evakueres innen 90 sekunder.

Men kravet praktiseres ikke konsekvent av Widerøe, har NRK avdekket. Aili Kirste Strømeng Arntzen bruker rullestol og har erfart at det ble stilt krav om ledsager på den ene avgangen, men ikke den neste. 

Politisk rådgiver Cato Lie i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) sier til NRK at flere som før har flydd alene, nå avkreves å ha med egen ledsager. 

09.07.2020 kl. 09:56
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.