Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Forbud mot elsparkesykler på svenske fortau

(NTB-TT og Handikapnytt:) Sverige innfører forbud mot elsparkesykler på fortau og gangveier fra 1. september, opplyser infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Eneroth sier at kjøring av elsparkesykler på fortau og gangveier skaper økt risiko for ulykker, og at det derfor er slutt på slik kjøring.

– Jeg har sett hvordan eldre og funksjonshemmede blir svært nervøse når elsparkesykler fyker forbi i høy hastighet, sier han og legger til at det ikke er en menneskerettighet forsøple med elsparkesykler.

Regelen trer i kraft samtidig med at det blir forbudt å hensette elsparkesykler på gang- og sykkelbaner. Man kan risikere bøter for å kjøre på gangveier med elsparkesykkel.

I Norge har regjeringen ikke vært villig til å følge rådet fra blant andre funksjonshemmedes organisasjoner om å forby elsparkesykler på fortauet, selv om en rekke innnskjerpinger i reglverket trådte i kraft fra 15. juni i år. Men et fortausforbud er til vurdering også i Norge.

Les mer: STRENGERE, MEN IKKE STRENGT NOK, MENER BLINDEFORBUNDET OG TRYGG TRAFIKK

28.07.2022 kl. 12:28
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.