Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Full kontroll

Vigo hodesett, som ble presentert under de nylig avholdte hjelpemiddelmessene, er et hodesett som gjør det mulig å kjøre elrullestolen med enkle hodebevegelser. I tillegg kan settet brukes til å styre setefunksjoner, kontrollere musepeker- og telefonmenyer via blåtann eller IT-/omgivelsesstyring.

Åpning av dører eller betjening av andre omgivelsesfunksjoner kan gjøres via IR direkte i rullestolen eller via andre enheter. Enkle og doble museklikk kan utføres ved å blunke eller bevege kjakene. Disse bevegelsene detekteres av den optiske bryteren som også er integrert i Vigo-enheten. Driftstiden oppgis til 10 timer ved normal kjøring, og hodesettet lades opp på 2 timer.

– Vigo er rask og enkel å prøve ut. Det trengs heller ingen omfattende montering av hverken brytere eller hake-joystick på stolen. Settes plasseres på hodet og mottageren på stolen, så er man i gang, forteller produktansvarlig Jan Idar Olsen i Sunrise Medical AS (bildet).

13.12.2022 kl. 15:05
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.