Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fysioterapeutene åpner igjen – med strenge regler

I dag, mandag 20. april, åpner fysioterapeutene igjen, etter å ha vært stengt i flere uker som følge av korona-krisen.

Helsedirektoratet har utarbeidet en bransjestandard med regler for hvordan man kan utføre konsultasjoner og behandling med minst mulig smitterisiko.

Det skriver fagbladet Fysioterapeuten, som gjengir bransjestandarden i sin nettutgave.

Den nye bransjestandarden sier blant annet at helsevirksomheten «bør informere pasienter/brukere med behov for ledsager om å begrenses antallet til et minimum, fortrinnsvis én person».

Standarden pålegger også fysioterapeutene å vurdere om det er nødvendig med en fysisk konsultasjon, eller om man kan bruke videokonsultasjon eller liknende i stedet.

Fysioterapeutforbundet har kritisert myndighetene for ikke å ha fått bransestandarden klar i tide.

– Det skaper usikkerhet for alle fysioterapeuter som skal starte opp igjen, sier forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund Gerty Lund til Fysioterapeuten.no.

Handikapnytt har tidligere skrevet at stengte fysioterapeuter har ført til mer smerteproblematikk hos flere funksjonshemmede.

Les mer her: STENGTE FYSIOTERAPEUTER GIR MER SMERTER

20.04.2020 kl. 10:28
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.