Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gruppebilde i skatehallen.
GLEDE OG MESTRING: Deltakere på Camp Spinal samlet i skatehallen Skur 13 i Oslo. (Foto: Sunnaasstiftelsen)

Glede over støtte til Camp Spinal

Camp Spinal-prosjektet til Sunnaasstiftelsen er inne på statsbudsjettet med en øremerket million kroner.

Ivar Kvistum
Publisert 17.10.2017 13:10

– Dette er svært gledelig og en viktig anerkjennelse av arbeidet vi gjør, uttaler Marianne Holth Dybwad, daglig leder i Sunnaasstiftelsen i en pressemelding.

Camp Spinal-prosjektene er rehabiliteringstilbud for ryggmargsskadde i et friskt miljø utenfor institusjon.

Til Camp Spinal kommer brukere som nylig har avsluttet sin primærrehabilitering etter å ha pådratt seg en alvorlig skade og har fått varig funksjonsnedsettelse.

Konseptet med motivasjon- og treningsleire som arrangeres årlig for brukere med ryggmargsskadde. Her tilbys aktiviteter både sommer, vinter og i vann.

Innholdsrikt liv

Men det er så mye mer enn bare en treningsleir.

I løpet av en uke skapes nettverk. Deltakerne får møte rollemodeller som trenere og mentorer, samtidig som man bruker idrett og aktivitet som middel til økt selvstendighet, integrering og et innholdsrikt liv.

Se bildegalleri fra de ulike Camp Spinal-prosjektene her (Alle foto: Sunnaasstiftelsen):

I samarbeid med Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen legges det opp til introduksjon til idrettsaktivitet som kan passe den enkeltes funksjonsnedsettelse.

Det er fokus på riktig ernæring, kunnskap om seksualitet, familie- og pårørendeforum, erfaringsutveksling og mye, mye mer.

Enestående i Norge

I begrunnelsen for å gi Camp Spinal støtte over statsbudsjettet skriver Helse- og omsorgsdepartementet:

«Idrett og annen aktivitet er virkemidler som gir økt selvstendighet, integritet og et innholdsrikt liv. Camp Spinal er alene i Norge om denne typen rehabiliteringstiltak for ryggmargsskadde.»

Økonomisk spillerom

– Vi jobber for å synliggjøre at denne formen for sekundærrehabilitering er livsendrende for brukerne våre, sier Holth Dybwad.

– Det at vi nå får en delfinansiering via statsbudsjettet gir oss økonomisk spillerom og større forutsigbarhet, til stor hjelp i å spre, forbedre og dokumentere effekten av tilbudet, legger hun til.

Statsminister Erna Solberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie har vært til stede under Camp Spinal på Olympiatoppen.

Det samme har daværende nestleder i helse- og omsorgskomiteen Torgeir Micaelsen, og daværende medlem i helse- og omsorgskomiteen Tone Wilhelmsen Trøen .

– Dette er en gledens dag for brukerne våre. Vi vet at Camp Spinal virker, og jeg er rørt, stolt, glad og takknemlig for dagens store nyhet, sier Holth Dybwad.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.