Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gratis for funksjonshemmede i Venezia

NTB-Reuters: I forbindelse med en nasjonal høytidsdag begynner Venezia torsdag å teste den lenge varslede innkrevingen av inngangspenger fra dagsturister til byen. Det blir gratis inngang for funksjonshemmede samt ledsager, for lokalbefolkningen og barn under 14 år.

Byen med lagunen og de mange kanalene blir den første som prøver ut en slik betalingsordning i et forsøk på å redusere mengden av turister som fyller Venezia til trengsel i høysesongen.

Torsdag er den første av 29 dager fram til midten av juli , inkludert de fleste helger, der de som ikke skal overnatte, må betale 5 euro – snaut 60 kroner – for å komme inn i byen.

Det blir riktignok ingen sperringer å forsere, men inspektører vil ta stikkprøver for å sjekke om folk har registrert seg og betalt. De som ikke har orden i sysakene, kan få mellom 50 og 300 euro i bot.

– Vi stenger ikke byen, vi prøver bare å gjøre den levelig, bedyrer ordfører Luigi Brugnaro og legger til at «ingen har prøvd dette før».

Betalingskravet gjelder mellom klokken 8.30 og 16, så de som kommer for en middag eller en kveldskonsert, trenger ikke betale.

I fjor besøkte rundt 20 millioner mennesker Venezia. Rundt halvparten overnattet på hotell eller i ferieleiligheter i byen, som har rundt 49.000 fastboende, men over dobbelt så mange hotellsenger.

I tillegg til å kreve inngangspenger, har Venezia varslet en maksstørrelse på turistgrupper, og store cruiseskip får ikke lenger seile inn i lagunen. I fjor unngikk byen så vidt å bli satt på Unescos liste over «verdensarv i fare», til dels fordi FN-organet ser at byen tar tak i bekymringene for at masseturismen skal ta knekken på det skjøre økosystemet.

– Masseturismen er en utfordring for alle Europas turistbyer, men å være liten og sårbar gjør oss enda mer utsatt. Derfor tar vi grep tidligere enn andre, i håp om å finne løsninger, sier byråd Simone Venturini, som har ansvar for turisme og sosiale forhold i byen innerst i Adriaterhavet.

(©NTB)

25.04.2024 kl. 10:21
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.